Conditioneel wandelen 
Conditioneel wandelen is een vorm van buiten bewegen. Daarbij kijken we naar wandeltechniek, opbouwen van uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid en snelheid kortom we werken aan onze vitaliteit. Dit gebeurt gevarieerd, soms ook speels.
Door de opbouw van de training kan iedereen , beginner en gevorderden, deelnemen.
ATV Venray  verzorgt 2 keer per week dit conditioneel wandelen.
Op dinsdag en donderdag avond om 19.00u.
We starten en eindigen altijd bij ons clubgebouw.
De training duurt  ruim een uur (max 5 kwartier). We beginnen altijd met een warming up met inwandelen en oefeningen om het lichaam op de training voor te bereiden. Vervolgens besteden we aandacht aan de opbouw van uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, lenigheid en coördinatie. Op het einde van de training wordt uitgelopen en worden  rek- en strekoefeningen gedaan. Dit alles lekker buiten in een groep.
Bij zo’n training moet u denken aan wandelen met tempowisselingen, stevig doorwandelen, inhaalspellen, wandelen door mul zand, heuvel op en af, allerhande stapvormen. In de zomer zoeken we het bos of park op, in de winter een winkelcentrum of nabij gelegen verlichte plaatsen zo mogelijk met straatmeubilair.
Instappen in deze vorm van wandelsport kan iedereen. Vanuit de huidige conditie wordt er in de trainingen gewerkt aan het behoud of de verbetering van uw conditie.


 

Iedereen mag vrijblijvend 4 weken voor proef meewandelen.


 
Terug naar boven