Over ATV

Historie

De vereniging is opgericht in 1976 door enkele enthousiaste mensen als atletiekvereniging in Venray onder de naam AV Venray Regio. In de loop der jaren is er een bredere vereniging ontstaan met een hardloopgroep, zowel voor recreanten als voor de meer prestatiegerichte lopers, een trainingsgroep voor mensen met een verstandelijke beperking, een triatlonafdeling en als laatste een wandelafdeling.
De vereniging bereikte in 1993 het aantal van 200 leden, in 2016 werd het 400e lid verwelkomd.
Na de fusie in 2008 met de Triatlon Vereniging Venray is de naam gewijzigd in ATV Venray, wat staat voor Atletiek en Triatlon Vereniging Venray.
Aanvankelijk kreeg de vereniging de beschikking over een gravelbaan op het sportpark De Wieen in Venray, sinds ​1999 beschikt de vereniging over een volwaardige kunststof accommodatie met 6 rondlanen en diverse voorzieningen voor de technische atletiekonderdelen.  Voorts heeft de vereniging de beschikking over een eigen clubhuis met kleedlokalen, sporthonk en materieelruimten. Het beheer en onderhoud is op basis van een overeenkomst met de Gemeente geheel in handen van de vereniging.
ATV Venray biedt haar leden de mogelijkheid om de atletiek- loop- triatlon- en wandelsport te beoefenen op recreatief en prestatief niveau tegen een adequate contributie. Zij zet zich in voor de breedtesport maar heeft duidelijk oog voor talentontwikkeling. Ook blijven de opleiding van trainers en begeleiders, het samenwerken tussen de diverse disciplines, het  versterken van de cohesie daaromtrent en het stimuleren en werven van leden belangrijke aandachtspunten.
Binnen de vereniging zijn in alle categorieën verschillende niveaus aanwezig van liefhebbers tot wedstrijdatleten die presteren op nationaal niveau.
 
Naast het organiseren van baan-, indoor- en crosswedstrijden organiseert ATV Venray ook diverse andere ledenactiviteiten zoals kampeerweekend, jeugdactiviteiten voor de jeugd en bijeenkomsten/activiteiten voor vrijwilligers en leden en thema avonden.
 

GROEPEN IN DE VERENIGING

Atletiek

JEUGD:    Minipupillen     Pupillen ABC     Junioren CD   Junioren AB
 
OVERIGE:  Senioren     Veteranen/masters      NSG groep

Triatlon

Triatlon groep en duatleten

Hardlopen

Recreant lopers       Start to Run groep

Wandelen

Recreatief wandelen         Conditioneel wandelen en Nordic Walking
 
 
Terug naar boven