Wandelen

Welkom bij de wandelafdeling

Bij ATV Venray heb je de mogelijkheid om in groepsverband, onder begeleiding van een vakbekwaam trainer te wandelen.

Er zijn drie mogelijkheden:
Recreatief wandelen,
Conditioneel wandelen,
Nordic walking.

Wandelen
In april 2013, is ATV Venray gestart met een wandelafdeling. Inmiddels nemen ruim 50 mannen en vrouwen van verschillende leeftijden deel aan de wandelingen die vereniging aanbiedt aan de diverse groepen.
Gestart werd met de mogelijkheden voor recreatief en conditioneel wandelen en ook met cursussen nordic walking.
ATV Venray heeft inmiddels een zestigtal mooie wandelroutes uitgestippeld in de gemeente Venray en omliggende gemeenten. Onder begeleiding wordt op een ontspannende en gezellige wijze de diverse routes gewandeld. Immers, het wandelen met een groepje werkt stimulerend. De afstanden die gewandeld worden liggen tussen de 6 en 10 km.
Inmiddels is ook gestart met wandelen op de zondagmorgen. Iedere week kan men op drie verschillende dagen deelnemen aan de recreatieve wandelingen, te weten de zondag- dinsdag- en vrijdagmorgen, telkens vanaf 09:30 uur. De start is steeds bij het clubhuis van ATV Venray, Sportlaan 1, De Wieën.
Op dinsdag- en donderdagavond van 19:00 tot ongeveer 20:15 uur, bestaat de mogelijkheid tot conditioneel (sportief) wandelen, waarbij momenteel ook twee keer per maand Nordic Walking, onder leiding van een gekwalificeerde trainer. Doel van deze wandeltrainingen is het verbeteren of op peil houden van je conditie. Ook deze trainingen starten meestal bij het clubhuis en worden gehouden in de omgeving van het sportpark, Vlakwater, of nabij het centrum.
Informatie en (proef)lidmaatschap
Iedereen mag vrijblijvend vier weken voor proef meewandelen. Je kunt je hiervoor aanmelden via het aanmeldingsformulier onder LID WORDEN op deze website, of je kunt je ook melden in het clubhuis vóór aanvang van de wandelingen bij de begeleiders.
Informatie via  info@atvvenray.nl
Telefonische informatie: 0478 – 585522
Terug naar boven