NSG groep

Sporten met een verstandelijke beperking bij ATV Venray

 

We hebben een speciale NSG-groep waar jongens en meisjes van alle leeftijden samen gezellig sporten. In de winter doen we dat in een gymzaal, in het voorjaar (vanaf begin april) gaat de groep naar buiten en trainen we op de echte atletiekbaan in Venray. De trainingen vinden plaats op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur. De trainingen worden gegeven door in principe 2 deskundige begeleiders . Het trainen van de NSG-atleten ligt bij AV Venray dan ook in vertrouwde handen. Geen zorgen dus.


Bij AV Venray word je op je eigen niveau uitgedaagd. Na een gezamenlijke warming-up met allerlei spelvormen, gaan we aan de slag met echte atletiekonderdelen. Sprinten, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, speerwerpen, een duurloopje: alles wat de andere atleten van de club doen, doen de NSG-atleten ook. Maar uiteraard wel op hun eigen niveau: iedereen kan meedoen!

 

Het belangrijkste is dat we sporten koppelen aan plezier. Het is van het grootste belang dat ook mensen met een beperking kunnen en leren sporten. Dat we een eigen groep NSG-atleten hebben, wil niet zeggen dat we een aparte groep zijn die losstaat van de vereniging. We trainen op hetzelfde tijdstip als andere atleten en er wordt ieder jaar een aantal activiteiten georganiseerd waaraan jeugdatleten én NSG-atleten deelnemen. Op die manier laten we de rest van de vereniging ook kennismaken met onze NSG-atleten. En dat is altijd weer een leuke happening.

Trainen doen we voor het plezier, om iets te leren, om te bewegen, maar ook om ons voor te bereiden op wedstrijden. Jaarlijks zijn er wedstrijden waaraan de NSG-atleten kunnen deelnemen. Van baanwedstrijden tot veldlopen, zoals de Vlakwatercross in Venray. Ook hierbij geldt weer: plezier staat voorop. Meedoen is het belangrijkste.

Heb je interesse om een keer te komen kijken naar een training? Of nog beter: een keer mee te doen? Kom dan naar de baan ( of de zaal in herfst en winter). Je kunt dan enkele keren gratis meedoen om te kijken of de atletiek je bevalt..

 

Er is een gratis proefperiode van een maand. Je moet dan voor je aan de training deelneemt het aanmeldingsformulier op de website van ATV-Venray volledig invullen. ( op de eerste pagina naar de kolom links "SNEL NAAR" en aanklikken "meld je aan voor een maand gratis proeftraining" )
 

TRAININGEN NSG-ATLETEN      ATV-VENRAY 2020

periode

dag

tijd

waar in Venray

bijzonderheden

22 dec 2019 -t/m   05 jan 2020

kerstvakantie

 

geen training

 

6 jan  t/m 22 feb  2020

dinsdag

18.30 – 19.30

binnen – gymzaal

 

za 25 januari 2020 Vlakwatercross (350 mtr)

22 febr t/m 1 mrt 2020

carnavalsvakantie

 

geen training

 

2 maart   t/m 25 april

dinsdag

18.30 – 19.30

buiten-baan

Sportlaan 1, 5801 AH

 

26 april t/m 10 mei

mei-vakantie

 

geen training

 

10 mei t/m 12 juli

dinsdag

18.30 – 19.30

buiten-baan

Sportlaan 1, 5801 AH

op  1 of 2 avonden NSG- meerkamp

12 juli t/m 23 augustus  2018

zomervakantie

 

Geen training

 

na 24 augustus

dinsdag

18.30 – 19.30

buiten-baan

Sportlaan 1, 5801 AH

 

 

 

 

 

 

.

 


 

Terug naar boven