nieuws 2019 week 37

16 september 2019

LK C/D Junioren Sittard, 15 september

ATV Venray scoort geweldig

Eén Limburgs kampioen, maar liefste vijf medailles en diverse finaleplaatsen, dat is het resultaat dat de jeugd van ATV Venray afgelopen zondag behaalde bij de Limburgse Kampioenschappen in Sittard.

Daarmee lieten de negen deelnemende jonge atleten duidelijk zien dat de jeugdatletiek in Venray in de lift zit. De dag begon al meteen geweldig met een eerste plaats en dus Limburgs kampioenschap voor Ward Verbruggen bij het onderdeel Speerwerpen Junioren D. En aansluitend volgden  voor het merendeel nog finaleplaatsen en bovendien vier podiumplekken.

Junior C Lars Leijssen scoorde twee prachtige zesde plaatsen bij het speerwerpen en kogelstoten.

De meiden junioren C deden daar niet voor onder want ook Sarah Hermsen werd twee keer zesde bij respectievelijk het verspringen en de 80 meter sprint. Erin Jansen haalde net de finale van die 80m niet en werd verdienstelijk tiende bij het onderdeel discuswerpen.

Voor de podiumplekken bij de meisjes zorgde D-junior Chayel Bletterman en wel met een derde plek bij het verspringen en een overtuigende tweede plek bij de 1000m. Bovendien behaalde zij ook een finaleplaats op de 60m sprint waarin ze zesde werd.

Maar niet alleen de meisjes lieten zich gelden. De jongens junioren D waren ook op alle onderdelen waar ze aan meededen, duidelijk zichtbaar. Tijn Bruins werd zevende bij het kogelstoten en bij  de 1000m en moest helaas bij de behaalde hordenfinaleplaats verstek laten gaan.

Guido Jansen kwam helaas door een matige start bij de 80m sprint niet door de series maar compenseerde dat met een zwaar bevochten zesde plek bij het hoogspringen. Bij dat onderdeel eindigde Luuk van Schie als vierde en behaalde hij ook nog een mooie zesde plek bij het verspringen en een elfde plaats op de 1000m. Julian van Rens werd tiende bij het speerwerpen en ook voor hem een zesde plek en wel op de 1000m.

Winnaar van de dag tenslotte werd toch echt wel Ward Verbruggen want naast zijn kampioenschap bij het speerwerpen, verliet hij de atletiekbaan met nog twee zilveren medailles die hij verdiende bij de onderdelen discuswerpen en de 80m sprint.

Een beter bewijs van dat ATV Venray met de jeugdatletiek flink aan de weg timmert, is er zo nauwelijks te leveren.

Maasheggeloop Boxmeer, 15 september

Zondag vond in Groeningen de Maasheggenloop plaats. Een mooie loop over glooiende veelal onverharde paden met een mooi maar warm zonnetje. Er kon gekozen worden voor 5km - 10,2km - 21,1km. Er deden heel wat atleten van ATV mee dus het was een leuke dag.

M9-12: 3e Jaydee Leenders 3,53

5 kilometer

Vrouwen: 12e Suzanne van der Wijst 27,24; 13e Rita Voets 27,31; 15e Nel Selten 27,52

Mannen: 2e Roy Dennemans 18,43; 5e Geert Linders 19,27; 10e Mart van Rooy 20,38; 14e Jan Poels 22,12; Harry van der Borg 23,54; 31e Anton Saämena 29,55